+31 (0) 622 476 249 richmonde@knowme.com
Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

RICHMONDE VOS DE WAEL

30

jaar interim ervaring

350+

trainingen

1250+

coaching klanten

Vanaf mijn puberteit houd ik me bezig met de vraag Wie Ben Ik? Als net afgestudeerde student Communicatie richtte ik in 1992 mijn bureau op. Niet geheel toevallig gaf ik het bureau de naam KnowMe. Voor mij is Het Hart van een organisatie altijd het vertrekpunt.

Mijn “wereld” is de interim wereld van overheid en bedrijfsleven. Ik regisseer veranderprogramma’s voor het maatschappelijk belang. Vanuit KnowMe gebruik ik de veranderaanpak van de HartKoers. Doel is om daarmee duurzame veranderingen te manifesteren. Interim werk combineer ik met training en coaching.

Missie

Het is mijn missie om organisatie en medewerkers te laten herinneren wie ze écht zijn. Want, dan ontdek je welke bijdrage je kan geven aan jezelf, medemens en samenleving. Je krijgt dan medewerkers met werk-plezier, die zichzelf zijn, zich verbinden, zich gewaardeerd en veilig voelen. Werken wordt zo zinvol en rijker.

HELDERHEIDSGESPREK

Ik begeleid organisaties en medewerkers in wie ze ECHT zijn. Plan hier je gratis online helderheidsgesprek in. Het gesprek is ‘slechts’ 30 minuten, maar onderschat niet het effect hiervan. Het gesprek is alleen voor diegene die het verlangen hebben naar een duurzaam resultaat. Tot snel!  Richmonde.

Wat ik opeens zag

Per dag hebben we 60.000 tot 70.000 gedachten in het brein, aldus de wetenschap. Van die gedachten zijn 95% hetzelfde als gisteren door de programmering in onze hersenen. Slechts 5% gedachten leiden tot andere keuzes, gedragingen en emoties.

Die veranderingen ontstaan vanuit het hart in plaats vanuit het brein. Is je gedachte niet in overeenstemming met je hart, dan ga je nooit doen wat het brein je zegt.

Hoofd & Hart

Complexe verandervraagstukken worden vaak top down gedownload vanuit het cognitieve brein, is mijn ervaring. Een echte verandering blijft dan achterwege. Alles blijft eigenlijk hetzelfde. Ook ik heb daar aan meegedaan, maar WIST ‘dit moet anders’. 

Een verandering wordt blijvend en duurzaam als hoofd en hart met elkaar in harmonie zijn. Nieuwe keuzes ontspruiten vanuit het hart, en niet vanuit het hoofd. Daarbij begint het met een bewustwording van eigen gedachten, gedragingen en emoties. Pas daarna kun je andere, nieuwe keuzes maken. Ook de  veranderaanpak ‘de HartKoers’ start met het bewustzijn van medewerkers; het kloppende hart van de organisatie.

HartKoers

Als je hier bent, streef je waarschijnlijk hetzelfde als KnowMe na: de natuurlijke stroom van organisatie en medewerkers vrij baan geven met als doel duurzame inzetbaarheid. KnowMe heeft speciaal hiervoor een veranderaanpak dé HartKoers ontwikkeld. De hartkoers is toepasbaar op de grotere thema’s van een organisatie, zoals werkplezier, bestaansrecht, internal branding, positionering, duurzame inzetbaarheid.

Dit werd de geboorte van het HartWerkers programma!

 

Een HartWerker maakt een reis naar binnen “Je Bron”. Je ontdekt dat je in de kern een schitterend wezens bent, vol van liefde, compassie en wijsheid. Een schatkist aan innerlijke wijsheid heb je en die je kan doorgeven in werk. Werken vanuit je bron maakt onderscheidend en succesvol.

Zo werd ik de maker en kunstenaar van mijn eigen toekomst. Ik creëerde werk, waarvan ik wél wilde dat het zou plaatsvinden. Ik haalde de toekomst naar het heden, nog voordat die had plaatsgevonden en bleef die herhalen en herinneren in het NU.

Ik werd de maker van mijn toekomst en werd daadwerkelijk de persoon in die toekomst. 

Dit transformatieproces veranderde mijn leven voorgoed. Het was de béste investering in mezelf OOIT.

De reden dat ik je dit vertel, is dat ik ook jou van harte zingeving in werk gun…

 

Wat anderen over KnowMe zeggen… 

 

Een zonnestraal! Voor mij staat de coaching van Richmonde voor: gouden gloed, warm, ziel voedend, toekomst, helend en krachtig.

Maaike K.

Richmonde maakt als coach het verschil. Ze geeft je dieper en meer inzicht in wie je bent. Ze laat je dieper contact maken met jezelf, meer dan alleen de praktische en gedragsmatige buitenkant.Patrick R.

Wow, wat een prachtige coaching! Ik heb de afgelopen uren versteld gestaan van het cadeau dat je mensen aan zichzelf laat geven. Petje af!

Mark van R.

Een prachtig programma dat aanzet tot bewuste keuzes.

Ik ben blij verrast over de krachtig ingesproken meditatie. De heldere manier waarop Richmonde over de muziek heen spreekt, is heel  muzikaal getimed. Meesterschap!

Maartje V.

Pin It on Pinterest